02-01-2010 | Администратор |

Уеб сайт – съвкупност от уеб (интернет) страници, които се съхраняват на компютър (компютри), наречен уеб сървър и са достъпни през интернет. За разглеждането на уебсайтове са създадени специални програми, наречени уеб браузъри.

Съществуват различни видове уеб сайтове, в зависимост от тяхното предназначение, аудитория и съдържание и по други класификации.

Уеб сайтове според начин на изработка

Според използваните технологии и начина на изработка на сайта, най-общо сайтовете биват 2 вида – статични и динамични уеб сайтове!

Статичен уеб сайт

Статичен уеб сайт е сайт без база данни. Използван преди около 15-25 години за изработката на първите сайтове в Интернет. Буквално остарял, труден за поддръжка, почти невъзможен за промяна на дизайн и съдържание, невъзможност за използване от няколко автора едновременно… без реални предимства, с изключение на бързодействието си – не товари хостинг сървъра!

Динамичен уеб сайт

Динамичен уеб сайт е сайт с база данни, който може да бъде управляван лесно и удобно, от един или множество хора – всеки със съответните права за достъп. Поддръжката на такъв уеб сайт е стандартна – може да е сложна, в зависимост от функционаността на уеб сайта, но позволява лесни промени в дизайна на сайта, тъй като съдържанието се намира в базите данни и е отделено от програмния сорс код на дизайна, което прави всеки редизайн по-лесен!

Динамичните уеб сайтове са сайтовете на настоящето и бъдещето. В бъдеще все повече динамични уеб сайтове ще използват някакъв вид кеширане, при което в един случай може да се окаже, че динамичния сайт генерира сорс кода на статичен уеб сайт, с цел бързодействие и ненатоварване на хостинг сървъра с излишни дублиращи се заявки. Въпреки това, има случаи, когато не е възможно да се кешира всичко (напр. фейсбук) – новото съдържание е нужно веднага след публикуването му, а коментарите е нужно да се покажат веднага след тяхното публикуване! Така че в бъдеще може да се очакват все повече такива сложни динамични сайтове, който няма да могат да ползват кеширане, а ще използват нови и усъвършенствани технологии, които ще позволяват обработката на данните в реално време. Това са и най-скъпия вид сайтове!

Уеб сайтове според предназначението

Според предназначението, уеб сайтовете са с огромно разнообразие – информационни сайтове, сайтове за представяне на услуги или продукти, сайтове електронни магазини – за продажба на стоки, продукти или услуги, сайтове за различни електронни услуги (напр. електронните услуги на НАП) и много други. Единствено вашето въображение може да очертае граници до това, което може да се постигне с един сайт или по-точно – с един интернет уеб-базиран софтуер…. от предоставяне на информация, до привличане на клиенти или директна продажба.

Изработка на уеб сайтове

Изработваме уеб сайтове на достъпни цени. Всъщност изработваме високо-качествени сайтове на достъпни цени, а малки функционални сайтове можем да изработим бързо и евтино – на ниска цена. Екипът ни е с над 15 годишен опит в интернет разработката на интернет базиран софтуер и сайтове, поради което нашата ефективност днес е на високо ниво, което ни позволява да извършим нужната работа бързо и евтино. Въпреки това, ние не подценяваме всеки проект и в зависимост от целите, предпочитаме да вложим повече пари, съответно повече време за работа по сайта, така че да постигнем целите на клиента по-бързо и в максимална степен.

Свържете се с нас ако желаете оферта за изработка на уеб сайт или интернет софтуер.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!