03-04-2017 | Администратор |

Управление и поддръжка на сайтове е услуга за интернет приложения и уеб сайтове, която осигурява нормалната работа и функционалност на уеб сайта (техническа поддръжка), а така също и упралвение на съдържанието (актуализиране и допълване със съдържание, без да е нужно да помните как да управлявате сайта си).

Поддръжка на сайт, техническа поддръжка

Поддръжката на сайт включва както самата техническа поддръжка на сайта, хостинг сървъра, настройите за домейна и др. технически подробности, а така също управление на самия сайт, без това да включва управление на съдържанието.

За да поясним предното изречение, накратко – вие получаване акаунт, в който имате право на достъп само до определени секции за управление на съдържанието, а ние извършваме системни промени в хостинг сървъра или уеб сайта, когато възникне такава нужда. Например, ако сайтът товари прекалено много сървъра, ние ще предприемем нужните действия за технически настройки на сайта, така че да осигурим непрекъснатата работа на сайта. Това може да възникне в случай на рекламна кампания или пък на излъчване на някакво събитие на живо…

Управление на съдържание

Услугата управление на съдържанието е подходяща най-вече за по-малки сайтове или за по-богати и платежоспособни клиенти. В първия случай, когато имате малък сайт и рядко обновявате съдържанието му, за вас може да представлява трудност да запомните как се публикува всяка част от текстовете в сайта. Тогава тази услуга би била полезна за вас, без да ви коства прекалено много пари.

Ако пък независимо от големината на съдържанието, вие можете да си позволите да плащате за поддръжка на сайта и управление на сайта / съдържанието, то тогава можете да получите допълнителни ползи от това, че ние публикуваме вашето съдържание. Например, когато рядко се публикува някой тип съдържание (напр. видео), първо ще се забавите и второ, можете да сбъркате с начина на публикуването, когато има повече от една възможност за публикуване. От друга страна, екипът ни ще бъде опитен и ще може да публикува всеки тип съдържание по най-подходящи начин. Така вие ще може да спестите часове и да се концентрирате в това, в което сте най-добри – вашия бизнес!

Ако пък сте достатъчно опитни или просто сте добри с работа с всякакъв софтуер, то най-нормално е да се заемете сами с управлението на съдържанието на вашия сайт. С радост ще ви помагаме, ако възникнат въпроси или изпитвате затруднения, като част от стандартната поддръжка на сайта, която не включва управление на съдържанието. По този начин, няма да имате допълнителни такси, ако имате нужда от съдействие на 2, 3 или 5 пъти в годината!

В заключение

Управлението на нови сайтове, изработени преди дни или месеци, за които все още знаят малко хора, обикновено е лесна работа или не е нужна никаква работа. Трудното обаче е да се овладеят хакерски или автоматични атаки от ботове, претоварвания на хостинг сървъра или просто забавяне на сайта поради претоварване на сървъра. За тези по-сложни дейности, важно е екипът по поддръжка на има достатъчен опит, за да се справи с конкретния случай. Нашият екип има над 15 години опит в поддръжката на сайтове, включително поддръжка на средно или високо натоварени уеб сайтове, онлайн магазини и др. С този опит, ние можем да осигурим непрекъсната работа на вашия сайт или интернет софтуер за големи периоди от време.

Трябва да отбележим, че ако сте доволни от досегашният си екип за поддръжка на сайта и можете да си позволите да плащате съответната цена, то ние ви съветваме, да продължите да работите с тях. Въпреки това, ако все пак вече сме спечелили доверието Ви и искате да работим заедно, свържете се с нас за актуална оферта за поддръжка на сайт.

Коментарите са забранени.